Stanowisko podjęte podczas spotkania Prezesów ROD w dniu 19.12.2011r. w Grudziądzu. - 20.02.2012

Krajowa Rada
Polski Związek Działkowców

W sprawie uznania roli i znaczenia IX Krajowego Zjazdu Delegatów PZD na rzecz obrony ustawy o ROD, Polskiego Związku Działkowców i przyszłości Rodzinnych Ogrodów Działkowych w Polsce

Prezesi wymienionych ROD spotkali się w dniu 19 grudnia w Grudziądzu w celu podsumowania dokonań w mijającym roku, szczególnie w obronie ustawy o ROD oraz złożyli sobie życzenia świąteczno - noworoczne.
         W spotkaniu uczestniczył Prezes Okręgowego Zarządu Toruńsko -Włocławskiego oraz nowo wybrany na IX Zjeździe PZD członek Krajowej Rady -dr inż. Ryszard Chodynicki, który przedstawił przebieg i atmosferę Zjazdu oraz podjęte na nim uchwały i stanowiska ważne dla obrony i przyszłości ruchu ogrodnictwa działkowego. Podkreślił, że Zjazd uznał szczególną rolę w tym dziele wszystkich struktur PZD, a także zwrócił się z apelem do działkowców o musowy udział w obronie swoich praw i ogrodów rodzinnych. Uczestniczący prezesi w spotkaniu akceptują podjęte na IX Zjeździe uchwały oraz stanowisko i wyrażają wolę walki w obronie Związku i Rodzinnych Ogrodów Działkowych.

Grudziądz, 19.12.2011 r.